WoWoW
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

上海人 VS 港人

+4
mee
老闆娘
寶BB
8 posters

向下

上海人 VS 港人 Empty 上海人 VS 港人

發表 由 寶BB 周四 6月 18, 2009 5:54 pm

話說我地4條港燦係6月頭去上海同杭洲,
由杭洲坐火車回程,
係上海南站出口閘有兩個職員話要收返D火車飛,
D飛係係曬尼尼同到mini,
咁岩佢兩個就行左出閘,
明仔就是旦俾左去程既飛個亞叔,
跟住亞叔就話唔係,
係都要我地拎岩飛先肯放我地走,
但我地眼見好多人都係無飛都掂行掂過,
咁我同明仔就話D飛係朋友到,
但佢地出左去,
點知個亞叔好大聲咁話: 沒可能的事, 你的票怎會在別人身上!!!!!
跟手狠狠地閂左個閘! 好惡死呀!!!!
跟住我無名火起, 用勁...............利既國語同佢講左一抽野:
我的票不可能在我朋友處嗎? 那麼你想我怎麼樣? 我在這裡幹嗎? 我睡在這裡好不好呀?
跟住亞叔唔知係因為俾我既國語嚇窒定真係唔Q明我講咩,
佢不停擰咩面,
我就不停咁拍佢膊頭: 你講呀! 你想我怎麼樣呀? 你講啦!
亞叔就無我咁好氣: 你走呀! 你出去呀!
跟住我就見到尼尼係閘口出面,
我話佢唔俾我地出去呀!!!! (我屈亞叔, Razz 佢都叫我快爛C兀路啦死女包!)
跟住尼尼就係閘出面用好雄亮既聲音指住亞叔: 我X你老母呀? affraid X! 走啦, 唔好X理佢啦!!!!! (果一刻我勁想笑, 但唔想洩左道氣, 我忍!)
跟手MINI已經俾左D飛明仔,
我又拎住D飛行到亞叔面前: 0拿!!!! 票呀!!!! 1, 2, 3, 4 呀! 看到沒有呀?!?!?! (記住係, 我D國語係好快好流利的! Twisted Evil )
跟住我地就走左去了.....
原來係我發癲期間,
明仔係去左睇水,
佢話一陣人地拖馬我地就要快D走啦!!!!!
我都唔明, 點解係要蝦我姐!!!!
大家都本來好嬲,
但當我問佢地,
我D國語係咪好流利又勁先? 我一早講左架啦!!!呵呵! (個樣勁認叻!)
佢地三個都笑我呀SHIT!
寶BB
寶BB

文章數 : 179
注冊日期 : 2009-06-17

回頂端 向下

上海人 VS 港人 Empty 回復: 上海人 VS 港人

發表 由 包 周四 6月 18, 2009 5:57 pm

至叻你啦, 打咁大篇野

文章數 : 48

回頂端 向下

發表 由 寶BB 周四 6月 18, 2009 5:58 pm

包 寫到:至叻你啦, 打咁大篇野
你閉咀!!!!!
寶BB
寶BB

文章數 : 179

回頂端 向下

發表 由 包 周四 6月 18, 2009 6:08 pm

elephant

文章數 : 48

回頂端 向下

發表 由 老闆娘 周四 6月 18, 2009 6:10 pm

唔知講咩好, 總之係想笑
老闆娘
老闆娘

文章數 : 106

http://www.DangleJangle.com

回頂端 向下

發表 由 mee 周四 6月 18, 2009 6:57 pm

勁啊!
mee
mee

文章數 : 57

回頂端 向下

發表 由 偶然心動 周四 6月 18, 2009 7:02 pm

個日聽你一手報導好似唔夠你寫得咁威猛喎~~ Rolling Eyes
偶然心動
偶然心動

文章數 : 109
年齡 : 104

回頂端 向下

發表 由 尼尼 周五 6月 19, 2009 2:03 am

I am neinei
nice to meet you
the one who spoke HK fouls to big 6 ppl
haha

尼尼

文章數 : 12
注冊日期 : 2009-06-18

回頂端 向下

發表 由 tm 周六 6月 20, 2009 1:09 am

算9數...........
tm
tm

文章數 : 20
注冊日期 : 2009-06-19

回頂端 向下

發表 由 gazzagw 周六 6月 20, 2009 3:02 am

尼尼 寫到:I am neinei
nice to meet you
the one who spoke HK fouls to big 6 ppl
haha

Well done! Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven
gazzagw
gazzagw
Admin

文章數 : 205
注冊日期 : 2009-06-16

http://wowow.friendhood.net

回頂端 向下

發表 由 gazzagw 周六 6月 20, 2009 3:03 am

tm 寫到:算9數...........

Mind your language!!!
If you wanna use rude words, do it properly!!! Mad
gazzagw
gazzagw
Admin

回頂端 向下

發表 由 tm 周六 6月 20, 2009 3:19 am

gazzagw 寫到:

If you wanna use rude words, do it properly!!! Mad

有咩問題??
tm
tm

回頂端 向下

發表 由 gazzagw 周六 6月 20, 2009 11:18 am

tm 寫到:
gazzagw 寫到:

有咩問題??

無理由得一個粗口字甘少既 pirat
gazzagw
gazzagw
Admin

回頂端 向下

發表 由 老闆娘 周六 6月 20, 2009 11:32 am

gazzagw 寫到:
tm 寫到:
gazzagw 寫到:

有咩問題??

無理由得一個粗口字甘少既 pirat
教授, 你示範下佢果句應該點講至岩啦 Twisted Evil
老闆娘
老闆娘

文章數 : 106

http://www.DangleJangle.com

回頂端 向下

發表 由 gazzagw 周六 6月 20, 2009 11:40 am

at lease say: 算97數, on99
gazzagw
gazzagw
Admin

回頂端 向下

發表 由 tm 周日 6月 21, 2009 12:34 am

原來如此
tm
tm

回頂端 向下

發表 由 gazzagw 周日 6月 21, 2009 2:48 am

tm 寫到:原來如此

Now you know the rules~~~ What a Face
gazzagw
gazzagw
Admin

回頂端 向下

發表 由 tm 周日 6月 21, 2009 3:04 am

收銀晒。。。。。。。
tm
tm

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章